FASADEPROSJEKT

Ruseløkkveien 14-16
Rens og etterbehandling av stein fasader

Renseprosessen:

For å rense fasaden så brukes en svovelsyrebasert kjemi i pasta form. Denne kjemien er laget med tanke på å trekke lengre inn i fasade materialet for deretter å trekke ut smusset som sitter i steinen, samtidig som den bryter den statiske bindingen av smusset på overflaten av fasaden. 

Finish/ etterbehandling:

Som etterbehandling brukes en Lasur med fargepigment. Denne typen produkt impregnerer steinen samtidig som den gir et fint farge utrykk.  (produktet kan tilsettes ønsket farge) Produktet er et silikat produkt og har den fordelen at den gjør noe med poresystemet til steinfasaden, dermed får steinfasaden et finere mineralsk poresystem som er diffusjons åpen, det vil si at fasaden etter behandling slipper ut fuktighet som kommer innenfra samtidig som den ikke slipper inn fuktighet utenfra.

Prosedyre:

Prosessen med å rense steinen og etter behandle den med Lasur utføres i 4 trinn:

  • Først må alle vinduer og sensitive fasadematerialer tildekkes.

  • Deretter påføres rensepastaen med sprøyte. (skal virke på fasaden i ca. 12 timer)

  • Etter virketiden spyles pastaen av med høytrykk med varmt vann og spesial dyse.

  • Når fasaden er tørr kan påføringen av lasuren påføres med malesprøyte.

På grunn av behovet for en tørr fasade når lasuren påføres så er etterbehandlingsprosessen veldig vær avhengig i forhold til regn og kulde etc.

Vedlikehold/ holdbarhet:

Når det gjelder holdbarhet og levetid så er det umulig å gi noe eksakt levetid, men da dette er en tynnere og en mer transparent behandling i forhold til en tradisjonell silikat maling så er det fornuftig å anta at den også har en noe kortere levetid enn tradisjonelle silikat malinger som er brukt mye de senere år, flere av disse prosjektene holder seg fine selv 10 - 15 år etter behandling, dersom det er vedlikeholdt riktig i tiden etter påføringen.

   

For å ivareta resultatet av fasadebehandlingen med rens og lasur på en best mulig måte så anbefaler vi å skylle fasaden med varmt vann og lite trykk sammen med en mild alkalisk 

 

EKSEMPEL PÅ RESULTATET AV RENS MED PASTA

Ruseløkkveien 14_16-1.jpg

Et eksempel på resultatet av rensen med pastaen, fasadedelen til høyre er ferdig renset.

Ruseløkkveien 14-16-3.jpg

Fasaden til venstre er renset med pasta og behandlet med 2 lag lasur, mens fasaden til høyre er ubehandlet.