Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Rent vann teknologi

Neas fasade har som eneste leverandør et system som virkelig leverer 100% rent vann! 

Vi har prøvd ut forskjellige systemer, men har etter flere års testing endt opp med Baudoin.
Dette medfører av vinduer og enkelte typer fasader kan rengjøres helt uten bruk av kjemikalier med et topp resultat!
Systemet brukes bredt på kontinentet, spesielt der skånsomhet og miljø er i fokus.

Hvor viktig er rengjøring med riktige prosedyrer av f.eks solcelle paneler?
https://www.tu.no/artikler/solenergi-gar-tapt-pa-grunn-av-forurensing-og-stov-viser-unik-studie/396666
 

Vann er et fantastisk løsemiddel og transportmiddel. 
Men vann fra springen er ikke helt rent.

Det inneholder forskjellige urenheter, som kalk, mineraler, saltforbindelser, avleiringer, klor, alkalier med mer. Det vil derfor ikke løse opp smuss. Selv i Norge hvor drikkevannet er av meget høy kvalitet, er konsentrasjonen av urenheter høy nok til at den vil ses som flekker på vinduer og fasader. Konsentrasjonen måles i PPM (partikler per million), og her i landet varierer urenhetene fra 20-350 PPM avhengig av sted. Mer enn 10 PPM vil være synlig på et vindu.
Ved å rense og ionisere vann gjennom spesielle filtre får man en svært effektiv og miljøvennlig vinduspuss for glass og fasader. Smuss og flekker på overflaten blir oppløst innenfra, fordi vannet er svært aktivt. I kombinasjon med mekanisk bearbeiding med børste kan man fukte, rengjøre og skylle alle overflater. Resultatet er rene vinduer uten striper og skjolder samtidig som at man unngår bruk av sterke og skadelige kjemikalier.
 

Fordeler med rentvannsystemer. 

Ultrarent  vann gir en lang rekke fordeler i forhold til bruk av skadelige kjemikalier:
• Ultrarent vann er en rask og trygg måte å rengjøre store arealer på kort tid. Alle deler av overflaten, ikke bare glasset,   kan rengjøres. Det inkluderer aluminium, karmer, kombinasjonsfasader (glass/aluminium), metallkledning, 
skilt/reklamefolier, solceller med mer.
• Kan brukes på alle overflater. Rent vann skader ikke fasade, takrenner, trevirke, karmer og så videre.
• Tidligere utilgjengelige vinduer kan rengjøres med letthet. Steder som er vanskelige å komme til, både med stige eller lift, er uproblematisk med teleskopstenger på opptil 23 meter
• Ultrarent vann er ideelt for skitne vinduer nær tungt traffikert vei eller ut mot sjøen. Ved regelmessig bruk av ionisert vil det være lettere å fjerne trafikksmuss, måkeskitt, saltvannsrester og annet som fester seg til vinduene. Når glasset er grundig rengjort tar det lenger tid før det blir skittent igjen.
• Ultrarent vann skader ikke beplantning og vegetasjon.